Fynda på Ebay

För att hitta arkadmaskiner och arkadspel är internet oumbärligt, och eBay i synnerhet. Att hitta en arkadmaskin är ofta inte svårt: där behöver du ofta inte ens gå utomlands. En hel massa arkadmaskiner runt om i landet säljs för en billig penning, ofta bara en tusenlapp eller två. Det gäller dock att försäkra sig om att det man köper är i tillräckligt god kvalitet. Vissa saker, som trasig glasruta, kan du lätt reparera själv, medan en trasig nätdel är mycket krångligare. Tänk också på att frakten kan bli mycket dyr, då en arkadmaskin är otymplig och tung. Dessutom finns risk att den skadas under resans gång om den inte förpackats rätt.

Vad gäller spel är det dock lite krångligare. Dessa är betydligt svårare att få tag på, och priset på ett spel som är både sällsynt och eftertraktat kostar flera gånger mer än själva arkadmaskinen. När det gäller spel är det vanligt att folk har en Jamma-arkadmaskin. Jamma står för Japan Amusement Machine Manufacturers Association och är en standard för hur arkadmaskinen ska vara utformad så att spelkort ska fungera i den.

När det gäller försäljning på eBay så kan priset för ett visst spel variera. Även om ”normalpriset” är kanske 150 dollar för ett genomsnittsspel, så kan vissa försöka få ut mycket mer. Det finns därför sajter som har listor på hur mycket ett spel normalt kostar, som det kan vara bra att konsultera innan man slår till. Tänk också på att vissa spel inte fungerar på en Jamma-maskin utan en adapter: detta gäller främst spel från SEGA.