Tre klassiska racingspel

Det har gjorts många riktigt bra racingspel till arkadmaskiner och TV-spelskonsoler. Vissa har dock varit mer banbrytande än andra. Här är tre klassiska racingspel som varje racingfantast borde utforska lite närmare.

SEGA Rally Championship
En arkadhall är inte komplett utan SEGA Rally Championship, ett spel som lanserades redan 1994. Det som är speciellt med SEGA Rally Championship är möjligheten att köra racing på olika underlag, till exempel asfalt, grus och lera, och det faktum att bilen reagerar på olika sätt beroende på underlag. Flera stora speltidningar har utsett SEGA Rally Championship till det bästa racingspelet i historien.

Sega Rally Championship

Mario Kart
Go-kart-spelet Mario Kart finns i fyra olika versioner – den första från 1992. Mario är ju ett varumärke från Nintendo, varför spelet endast finns för Nintendokonsoler. Emellertid har Nintendo tillsammans med speltillverkaren Namco även tagit fram två arkadspelsversioner av Mario Kart. Mario Kart är ett racingspel som lockar spelare som vill ha en lite annorlunda racingupplevelse med non-stop action.

Mario Kart SNES från 1992

Gran Turismo
Gran Turismo-serien är racingspel som alltid har varit i framkant när det gäller grafiken. Från den första versionen, som släpptes i slutet av 1997, har Gran Turismo lockat spelare som vill uppleva nära på verklighetstrogen racing. En del av Gran Turismo-seriens popularitet ligger i möjligheten att göra karriär som racingförare i ett så kallat karriärläge.

Gran Turismo från 1997